Mental sundhed

 

I ”Plan for udvikling af Socialpsykiatrien 2019-2022” er der et særligt fokus på at tilbyde forløb, som bidrager til at understøtte borgerne i at træffe valg, der fremmer deres sundhed, hvad enten det drejer sig om mental eller fysisk sundhed.

På denne side kan du læse om de gruppetilbud/-forløb, som Socialpsykiatriske Tilbud tilbyder, der har fokus på at fremme og understøtte din mentale sundhed.

 

NADA-Café

Fire gange om ugen har du mulighed for at få NADA behandling. Tilbuddet er gratis og kan benyttes af alle borgere, der er tilknyttet Socialpsykiatriske Tilbud.

NADA er en form for øreakupunktur, der kan hjælpe på både dit fysiske og psykiske velbefindende. NADA har vist sig virksom ved angst, søvnløshed, uro, tankemylder, vrede, depressive symptomer, nedsat koncentrationsevne, abstinenser mm.

Behandlingen består af stimulation af fem akupunkturpunkter i hvert øre. Punkterne stimuleres med sterile engangsnåle, der helst skal sidde i 45 minutter. Man bør sidde stille for at opnå fuld effekt.

Du behøver ikke at tilmelde dig på forhånd - du møder bare op.

NADA-Caféen har åbent:

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 11:45-12:45 i Værestedet, Herlev Hovedgade 145, parterre

 

Du kan læse mere om NADA i vores pjece.

 

Mindfulness

Alle borgere med tilknytning til Socialpsykiatriske Tilbud har mulighed for at deltage i vores mindfulness-kursus. Kurset er gratis og er tilrettelagt som et forløb over 8 gange med små hjemmeopgaver mellem kursusdagene.

Mindfulness er træning i at være til stede i nuet og acceptere det, som det er. Mindfulness kan forbedre din evne til at regulere følelser, koncentration, rationel adfærd mm. Forskning viser, at mindfulness kan reducere symptomer på stress, angst og depression.

På kurset lærer du gennem meditation og øvelser at bruge dine sanser til at opleve det øjeblik, der er netop nu. Du lærer at identificere og acceptere de tanker og følelser, du rummer og bevidst vælge, om du vil reagere på dem.

Lyder mindfulness som noget for dig, kan du tilmelde dig via din kontaktperson eller hos underviserne. Vi udbyder kurser løbende.

 

Ønsker du at høre mere, er du velkommen til at kontakte underviseren:

Sussie – tlf. 29 25 36 46

 

Du kan også læse mere i indbydelsen til næste planlagte kursus.

 

Yoga

Alle borgere, der er tilknyttet Socialpsykiatriske Tilbud, har mulighed for at deltage i vores yogakursus. Kurset er gratis og tilbydes som åbent hold. Du har derfor mulighed for at deltage på præcis de dage, der passer dig og lige så længe, du ønsker.

Yoga er en flere tusind år gammel indisk filosofi, hvor man arbejder på at forene og skabe harmoni mellem krop og sind. Med yoga flyttes fokus fra hovedet og ned i kroppen. Yoga kan hjælpe dig med at udvikle øget kropsbevidsthed, få en sundere kropsholdning, forbedre din brug af åndedrættet, blive mere smidig, forbedre din evne til at fokusere, få en bedre søvn samt få mere energi og livsglæde.

På kurset forener vi åndedræt og bevægelse i en serie af øvelser, der giver smidighed, styrke og balance. Du lærer gennem forskellige yogaøvelser, åndedrætstræning og afspænding at skrue ned for tankerne samt at træne og styrke din kropsbevidsthed, så du bedre kan være til stede nu og her og bedre kan mærke din egen indre styrke.

Der er yoga hver tirsdag fra kl. 13.30-14.30 i lokaler på Herlev Gamle Skole, Herlev Bygade 92B. Du skal selv medbringe egen yogamåtte.

Lyder yoga som noget for dig, kan du tilmelde dig via din kontaktperson eller hos underviseren.

 

Ønsker du at høre mere, er du velkommen til at kontakte underviseren:

Betina – tlf. 29 25 36 43

 

Sanserum

I kælderen under Bostøttens lokaler har vi indrettet et sanserum, som alle borgere, der er tilknyttet Socialpsykiatriske Tilbud, frit kan benytte.

Sansestimulation er en metode, hvor man gennem stimuli rettet mod flere sanser kan opnå en bedre sanseintegration. Sanseintegration er hjernens evne til at sortere, organisere og bearbejde sanseindtryk samt til at regulere information fra omgivelserne og egen krop. Det er denne proces, der gør det muligt for os at lære at reagere på en hensigtsmæssig måde. Målrettet sansestimulation kan blandt andet hjælpe dig med at få ro, mærke dine egne grænser, øge din koncentrationsevne og forbedre din søvn.

Sanserummet er indrettet med beroligende lys, der kan skifte farve, afslappende musik og en skærm, hvor der kan vises film af f.eks. skov, strand og himmel. Der er desuden et stort kuglebad og en massagestol samt et lille udvalg af mindre hjælpemidler som eksempelvis ballstick.

Hvis du ønsker at gøre brug af sanserummet, kan du blive introduceret til det af din kontaktperson eller af personalet i Værestedet og Ungetilbuddet.

 

Et bedre liv med kultur

I samarbejde med Herlev Billedskole tilbyder Socialpsykiatriske Tilbud et billedkunstnerisk forløb på Herlev Billedskole. Alle borgere, der er tilknyttet Socialpsykiatriske Tilbud, har mulighed for at deltage. Tilbuddet er gratis og er tilrettelagt som et forløb med 8 workshops.

Hver workshop har et hovedtema, som der er mulighed for at tilgå på forskellige måder. Der vil f.eks. blive arbejdet med grafik, ler, maleri, akvarel, collage og meget mere.

Har du lyst til at udfolde dig kunstnerisk og få åbnet døren til et liv med kultur og kreativitet, så er dette forløb lige noget for dig. Du kan høre mere eller tilmelde dig via din kontaktperson eller personalet i Værestedet og Ungetilbuddet. Der udbydes 2 forløb om året.