Rådgivning

Socialpsykiatriske Tilbud tilbyder forskellige former for forebyggende hjælp og støtte, både til dig, der har brug for en snak om problemer, du selv har svært ved at løse og til dig, der står i en akut psykisk krise.

Målet er at forbedre og/eller forebygge, at dine problemer forværres.

På denne side kan du læse om begge vores forebyggende tilbud. Du kan læse om de gruppetilbud/-forløb, som du kan blive henvist til via Den Åbne Dør under punkterne Ungetilbuddet, mental sundhed og fysisk sundhed.

Den Åbne Dør

Den Åbne Dør er et tilbud for dig over 18 år, som har brug for en snak om problemer, som du selv har svært ved at løse. Det kan eksempelvis være:

  • At få overblik over bolig og økonomi
  • At skabe struktur i hverdagen
  • Afklarende samtaler i forhold til eksempelvis dårlig trivsel, personlige problemer, ensomhed eller psykiske udfordringer
  • Hjælp til at finde frem til den rette afdeling i kommunen

Når du møder op i Den Åbne Dør, bliver du tilbudt en afklarende samtale og rådgivning med det samme. Sammen finder vi ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig. Du kan blandt andet blive tilbudt:

  • Enkeltstående rådgivning
  • Flere afklarende samtaler
  • Individuelle forløb eller gruppeforløb
  • Henvisning til andre frivillige tilbud i kommunen
  • Videre afklaring i Handicap og Psykiatri

Tilbuddet er etableret som et rådgivningstilbud med en række tidlige forebyggende indsatser efter servicelovens § 82 og er bemandet af et tværfagligt team bestående af fagpersoner fra myndighed (Handicap og Psykiatri), Socialpsykiatriske Tilbud samt Socialpædagogiske Tilbud.

Kig forbi, vi sidder klar til at hjælpe dig. Du behøver ikke at bestille tid. Du er også velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Åbningstider
Onsdag 09:30-11:30
Torsdag 15:30-17:30

 

Herlev Hovedgade 153
2730 Herlev
Tlf.: 21 26 86 17
Mail: aabendor@herlev.dk

Akuttelefonen

Akuttelefonen er et gratis tilbud til alle borgere i Herlev Kommune, der har behov for akut psykisk krisehjælp. Tilbuddet er et tværkommunalt samarbejde mellem Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk Kommune.

Akuttelefonen betjenes af rådgivere, der kan hjælpe dig med at håndtere den psykiske krise, du står i. Det kan være en voldsom oplevelse, stress, sorg, sindslidelse, angst eller en anden svær udfordring i dit liv. Du kan også ringe som pårørende.

Du kan ringe anonymt til Akuttelefonen på telefon 25 25 04 00 alle dage mellem kl. 23:30-07:00.